Obtenen el certificat de bones pràctiques

Article escrit per Jesús Domingo
Diverses empreses catalanes obtenen el certificat de bones pràctiques sectorials sobre subcontractació de cooperatives de treball en el sector carni
Fins a un total de cinc companyies del sector carni de Catalunya han obtingut, durant el passat maig, el Certificat de Bones Pràctiques Sectorials, que verifica la correcta gestió de les empreses càrnies en la subcontractació de les cooperatives de treball associat.
Foto: Josep Novellas
L'esmentada certificació constata que les empreses compleixen amb la legislació i la jurisprudència actualment vigent a l'Estat espanyol en aquesta matèria. Les empreses que han aconseguit aquest estàndard són dues plantes de Noel Alimentària, Frigorífics Costa Brava, Patel i Corporació Alimentària Guissona (Bon Àrea).
La Federació Catalana d'Indústries de la Carn (FECIC) recorda que aquest model de subcontractació respecta plenament la legislació vigent, està reconegut pel propi Estatut dels treballadors i pel mateix Conveni Col·lectiu del Sector, tot i que els últims mesos està sent molt qüestionat per alguns sindicats. Justament, respecte a les il·legalitats denunciades recentment a la Inspecció de Treball d'empreses que "suposadament" no compleixen amb la Llei catalana de cooperatives, la patronal càrnia és partidària que els incompliments es denunciïn a la Inspecció de Treball i, si escau, es sancionin de manera exemplar.
FECIC també destaca que l'adhesió per part de les empreses a aquest Codi de Bones Pràctiques és voluntària i es fa per mitjà d'un conveni de col·laboració que comporta la realització d'una auditoria de control, de periodicitat anual, per verificar el correcte compliment normatiu de la Llei de Cooperatives per part de la subcontractada; la correcta gestió en la direcció i organització del treball per l'empresa i la Cooperativa; i la verificació de l'ús dels elements patrimonials. Cada vegada més empreses càrnies s'estan sumant a aquesta iniciativa.

Comentaris