Ha mort la doctora Montserrat Soliva

Escrit per Carles Folch

El diumenge 15 de setembre de 2019 molts antics alumnes de l’Escola d’Agricultura de Barcelona ens vam llevar amb una molt mala notícia. A través dels whatsapp se’ns comunicava que la doctora Montserrat Soliva, l’estimada professora d’Anàlisi Química, ens havia deixat. Durant tot el dia vam poder compartir missatges emotius que demostraven la gran estima i la petjada humana que ens havia deixat la seva tasca pedagògica a l’Escola.


Montserrat Soliva era doctora en ciències químiques i experta en compostatge. Durant més de trenta anys va ser professora de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB). A més, el 2012, la doctora Soliva va rebre el Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya per la seva trajectòria al servei de l'agricultura i la protecció i millora del medi ambient.

Una petita mostra de la seva qualitat humana i professional la podem copsar en aquesta entrevista a Ruralcat amb motiu del Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya 2012, on fa aquesta afirmació de la importància de la divulgació tècnica:

"Si bé és important publicar a revistes destacades o estrangeres també ho és la transferència i divulgació de proximitat"

Des d’aquest blog ens sumem al reconeixement de la seva tasca pedagògica de formació a una llarga llista d’enginyers agrícoles i agrònoms de Catalunya.

El seu exemple el recordarem sempre. Descansi en pau.

Comentaris

Joan Vallhonrat ha dit…
Una professora i pedagoga excel·lent!
Reso per tu Montse. ACS.
Xandri ha dit…
Va ser professora meva l'any 2005. Sempre la recordaré per la seva gran sensibilitat i delicadesa. Em va ajudar molt a tirar endavant la seva assignatura, en uns moments personals molt difícils per a mi.
ACS