Agricultura és territori: el local davant del global.

En el blog Agriculturadecatalunya, hem inclòs un apartat d’eines ,en el que inclourem elements que ajudin a interpretar l’agricultura .

Mapes i Territori: una web excepcional
El primer enllaç és dedicat als Mapes SIG (Sistemes d’Informació Geogràfica) en que pitjant connectareu amb la web de Goolzoom, http://www.goolzoom.com/, on es poden trobar diverses imatges disponibles per millorar el coneixement i la qualitat del territori, que a més poden superposar-se successivament. Per la seva qualitat i simplicitat és especialment recomanable, com a eina de treball tant pels especialistes com pels amateurs. Allò que fa aquest programa és el de recollir i divulgar tots els mapes digitals públics i disponibles, que moltes administracions guardaven i amagaven com a tresors de guerra. Són disponibles els apartats següents:

- Mapes geogràfics
- Visió per satèl•lit,
- Vistes
- Cadastre
- Cadastre amb SIGPAC
- Plans Generals d’Ordenació Urbana ( cap a Catalunya)
- Mapes diversos (relleu, SIGPAC, temperatures, pluges usos del sòl emissions de llum,
- Es poden calcular distàncies, àrees, alçades, posar fotos, lligams.....

A Catalunya hi ha també diversos portals a consultar, el més important és el del Institut Cartogràfic de Catalunya.
També podreu trobar una relació d’accessos possible en:
http://www.xtec.es/~aguiu1/socials/mapesiplanolsdecatalunya.htm,
on es relacionen mapes sectorials relacionats amb Catalunya.

Subsidis agraris atorgats per la Unió Europea.
La Unió Europea exigeix la publicació dels ajuts, per tal de donar-ne transparència. Davant la postura més o menys ocultista de les Administracions, una ONG s’ha dedicat a publicar les dades dels ajuts atorgats a als titulars d’explotacions de tot Europa. En aquesta web podreu trobar els ajuts atorgats als vostres veïns, a les diverses autonomies, regions i pobles d’Europa. De tant en tant et trobes sorprès davant les desigualtats en el atorgament dels ajuts. I especialment sorprès per les inaudites quantitats que perceben alguns d’ells. El consell és d’entrar-hi per comprendre el atzucac en que ha caigut la Política Agrícola Comuna. Els polítics, i especialment els funcionaris, europeus, encara no han entès que cal refer la Política Agrícola Comuna, que elimini les desigualtats que significa l’actual PAC i de la qual en son inequívocament responsables.
Entreu, si us plau, a l’Eina “subvencions europees de la PAC” que us porta a la web http://farmsubsidy.org/, busqueu el nom del vostre amic, o d’aquell propietari absentista, o d’aquell dirigent agrari, i d’aquell que vulgueu i es quedareu sorpresos. Primer cal entrar al país (Spain), després a la regió o província i poseu el cognom del titular o del nom de la empresa que percep l’ajut.
Jordi Peix

Comentaris