La Xarxa de Custòdia del Territori:

Que és la Xarxa de Custòdia del Territori:La missió de la xct és impulsar el coneixement i l'ús de la custòdia per a conservar els valors naturals, culturals i paisatgístics del territori. Actualment tenen contractades més de 100.000 hectàrees del Territori de Catalunya. Per a més informació entreu a:



Un bon complement a l'acció pública
El model que es va iniciar des de la Direcció del Medi Natural, era la d’impulsar la gestió dels espais naturals per el propis empresaris agrícoles o forestals, promovent la gestió mitjançant Plans Tècnics de Gestió i Millora Forestal i atorgant ajuts per tal de realitzar-lo. El Contracte global d'Explotació del DAR, segueix el mateix model. En el cas en que la vocació dels titulars no sigui aquesta, o no hi hagi prous ajuts per portar-ho a terme, la Xarxa de Custòdia del Territori representa una alternativa privada d’alt valor. El millor exemple europeu és National Trust del Regne unit, que te més de 50.000 voluntaris i una colla adherents.

La Fundació Territori i Paisatge
La Fundació Territori i Paisatge creada per la Caixa de Catalunya, segueix un model similar però centrada en els espais natural. En aquest mateix sentit va promoure, fa cinc anys la XCT, aconseguint un nivell important d’incidència, mitjançant la compra del espais naturals d’alt valor ecològic.

Invitació a la propera conferència del Dr. Steward G.Hills el 20 de MaigLa Fundació del Món Rural i la Xarxa de Custòdia del Territori es complauen a convidar-vos a la conferència: Oportunitats per al desenvolupament rural i la conservació en finques i paisatges agraris: Custòdia del territori al Canadà.

La conferència serà a càrrec del Dr. Stewart G. Hilts, membre del Centre per a la Custòdia de la Terra i l'Aigua de Canadà i professor de la Universitat de Guelph (Ontario, Canadà).

El Dr. Hilts ha estat implicat durant més de 30 anys en l'estudi i desenvolupament de polítiques de gestió i conservació del medi rural i agrari. També ha estat promotor actiu i membre d'entitats de custòdia del territori al Canadà. La seva conferència a Barcelona tractarà especialment del que suposa avui la custòdia del territori per a pagesos i propietaris rurals del Canadà i el seu impacte en el desenvolupament rural.

L’acte tindrà lloc el proper dimarts 20 de maig, a les 18h. de la tarda, a la seu del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (C/Diputació, 284 de Barcelona; Passeig de Gràcia, L2, L3 i L4).

La conferència serà en anglès i hi haurà servei de traducció simultània. L’acte és gratuït i obert a tothom prèvia confirmació a la Fundació del Món Rural: eduard.trepat@fmr.cat ; tlf: 973229360

Comentaris